|
Kapsül Günlük Doz
24 Mart 2022
|
|
Toplam sözcük sayısı: 2389 - Ortalama okuma süresi: 9
❄️ Ege kıyıları dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Hava sıcaklıkları kademeli olarak mevsim normallerine yükselecek.
💵 14.82 TL 💶 16.34 TL
#️⃣ Sosyal medyanın gündeminde, seçim kanunu teklifi görüşmeleri sırasında TİP’li vekil Sera Kadıgil ve AKP’li vekil İsmail Bilen arasında yaşanan tartışma var.
|
|
|
|

Fotoğraf: Tarım ve Orman Bakanlığı
Türkiye’nin ‘Sudan’da tarım’ hayali suya düştü. Sudan, anlaşma gereği Türkiye’ye vaat ettiği 780 bin 500 hektar araziyi vermedi. İki ülkenin ortak kurduğu şirkette ise yalnızca bir kişinin çalıştığı ortaya çıktı. Üstelik faaliyette olmayan şirketin yöneticilerine de 1 yıl için toplam 416 bin 695 lira ödeme yapıldı. Bu tutar, altı yönetim kurulu üyesi ve başkana huzur hakkı ve ikramiye bedeli olarak ödendi.
Her şey, Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık A.Ş.’nin 2020 Faaliyet Raporu’nda ortaya çıktı. Sudan’da değişen hükümet ve pandeminin olumsuz etkileri nedeniyle 780 bin 500 hektar arazinin Türkiye’ye devrinin gerçekleşmediği raporlandı.
Sudan macerası nasıl başlamıştı?: İki ülke arasındaki tarımsal üretim işbirliğinin ilk adımları 2013’te atıldı. Ardından, Türk-Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi (TİGEM) kuruldu. 66.5 milyon TL sermayeli şirketin yüzde 80’i Tarım Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne, yüzde 20’si Sudan’a aitti.
Anlaşmanın detayları: Hükümet, Sudan’da 99 yıllığına 780 bin 500 hektar tarım arazi kiralandığını duyurmuştu. Bu arazilerde, hem devlet hem de özel sektör tarımsal üretim yapacaktı.
'İthalat tavizleri içeren’ anlaşma imzalanmıştı: 2017’de Türkiye-Sudan arasında bir anlaşma daha imzalandı. Söz konusu Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması kamuoyunda tepki çekmişti. Uzmanlara göre bu anlaşma kapsamında Türkiye, ‘ithalat tavizleri’ vermişti. Türkiye, Sudan’dan ithal edilecek 802 tarım ürününde, gümrük vergilerini kaldırmayı taahhüt ediyordu.
Sudan’da darbe: Sudan’da 2019’da darbe oldu ve hükümet devrildi. Türkiye ve Sudan’ın tarımsal işbirliği de belirsizliğe sürüklendi.
‘Sudan halkına da haksızlık’: Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’a göre Türkiye, önce kendi çiftçisini desteklemeli ve kendi topraklarında üretim yapmalı. Yıldırım, başka bir ülkenin arazisini kiralayarak ya da satın alarak tarımsal üretim yapmanın, o ülkedeki halka haksızlık etmek anlamına geldiğini söylüyor.
‘Toprak kalitesi kötü’: CHP’li Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, ‘yurttaşın vergileri yine heba oldu’ sözleriyle eleştirdiği Sudan projesini, kısa bir süre önce Meclis’e taşımıştı. Başevirgen’in aktardığına göre Türkiye heyetine Sudan’da gösterilen arazilerin toprak kalitesi istenilen ürünler için uygun değildi. Sulama için gerekli su miktarı ve altyapı da yetersizdi. Ayrıca üretilebilecek tarımsal ürünlerin muhafazası için de yeterli tesis bulunmuyordu.
|
|
|
|

Fotoğraf: @avmustafakose
AKP ve MHP’nin hazırladığı ‘seçim kanunu’ teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda 17 saat süren tartışmaların ardından kabul edildi.
- Teklife göre, seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye indirilecek. İttifakla seçime giren partilerin çıkaracağı milletvekili sayısı, aldığı oy oranına göre hesaplanacak. İl seçim kurulu başkanı, en kıdemli üç hakim arasında kura ile belirlenecek.
- Komisyon görüşmelerinde yer alan İYİ Parti’li vekil Feridun Bahşi, Anayasa’da yer alan “Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamaz” hükmünü hatırlattı. Seçim kurullarının yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde yeniden oluşturulmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu söyleyen Bahşi, teklifin ‘erken seçim’ ihtimali düşünülerek hazırlandığını öne sürdü.
- Devlet Malzeme Ofisi oy kabini ihalesi açtı. İhale ile YSK’nın ihtiyacı olan 2 kısım 2 kalem oluklu mukavvadan oluşan oy verme kabini satın alınacak.
Kobane davasının eski mahkeme başkanı Bahtiyar Çolak, 'Atadedeler' suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alındı. Çolak’ın evinde arama yapılan aramada telefonlarına el konuldu. ‘Atadedeler’ örgütü, kendilerini ‘derin devletin ticari istihbarat ayağı’ olarak tanımlıyor.
- Faaliyet alanı İzmir olan 370 kişilik örgüte 10 bin lira karşılığında üye alındığı, ayrılmak isteyenlerin ise ‘konuşmamak kaydıyla’ 10 bin lira ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı.
Avrupa Konseyi, Türkiye’de görevden alınan belediye başkanları yerine kayyum olarak valilerin atanmasının ‘yerel demokrasinin ruhuna aykırı’ olduğuna karar verdi. Raporda, ‘devlet kurumlarının yerel yönetimlerin planlama kararlarına fazla müdahalede bulunduğu’ tespiti yapıldı.
MetroPOLL’un mart ayı araştırmasına göre muhalefet, ‘Cumhur İttifakı’ karşısında henüz ‘ezici bir üstünlük’ kuramadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı hâlâ yüzde 50’nin altında olsa da, bu grafik son iki ayda yükseliyor.
İçişleri Bakanı Soylu, darbe girişimi gecesi kaybolan silahlarla ilgili bilgi verdi: “Ankara Emniyeti’ne kayıtlı 3 adet G3 piyade tüfeği, 11 adet kalaşnikof tüfek, 1 adet MP5 makineli tabanca ile İstanbul Emniyeti’ne kayıtlı 1 adet MP5 makinalı tabanca kaybolmuştur.”
- Kaybolan silahların ülke genelinde arandığını aktaran Soylu, silahların kaybolmasından sorumlu yetkililerin durumuna ilişkin bilgi vermedi.
HDP’den istifa eden eski vekil Ayhan Bilgen'in kuracağı partinin adı ‘Türkiye’nin Sesi’ olarak açıklandı. Bilgen, kısaltması ‘SES’ olacak partinin ‘kurucu başkanı’ sıfatını taşıyacak.
|
|
|
|

Aydın Engin’in 12 Eylül darbesinden sonra gittiği Frankfurt’ta taksi şoförlüğü yaptığı günlerden...
Gazeteci Aydın Engin, 81 yaşında hayatını kaybetti. Engin, 8 Mart’ta safra kesesinden geçirdiği ameliyatın ardından gelişen komplikasyonlar nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. Engin, 46 yıldır devam ettiği ‘Tırmık’ adlı köşesindeki son yazısında “Aydın Engin'i bir süre nadasa bırakmak iyi olacak. Ben de beni nadasa bırakıyorum. Ne kadar sürer bu nadas? Bilmiyorum. Umarım kısa sürer” diye yazmıştı.
- Aydın Engin portresi: ‘Tiyatrocu, yazar, taksi şoförü, gazeteci…’
- ‘Nasıl Olunur’ podcastinde Aydın Engin, hikâyesini anlatıyor…
AİHM, Türkiye’nin 2017’deki Wikipedia yasağına ilişkin açılan davada, Wikimedia Vakfı’nın Türkiye aleyhine yapılan başvurusunu reddetti. Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararını hatırlatan AİHM, bu gerekçeyle davayı reddetti.
- Wikipedia, AYM’nin aldığı ‘hak ihlali’ kararının ardından Ocak 2020’de tekrar erişime açılmıştı.
Sınıflarda kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatı veren Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu müdürü Haydar Akın, görevden alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, talimatı içeren yazının resmi olmadığını açıkladı. Akın, ‘velilerin talebi’ üzerine yazıyı hazırladığını iddia etti.
Avrupa Sosyal Haklar Komitesi'ne göre Türkiye, vadettiği bazı sosyal hakları sağlayamadı. Bunlar, ‘sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma, sosyal yardım, yoksulluk ve sosyal dışlanmaya karşı korunma, sağlığın korunması ve yaşlıların sosyal güvenceye erişim hakkı’ olarak sıralandı.
- Avrupa Konseyi üyesi Türkiye, 1996'da Avrupa Sosyal Şartı'nı imzalarken bazı maddelere çekince koyarak bunları sağlama yükümlülüğüne girmemişti. Bunlar ‘insana yakışır bir yaşam için yeterli ücret, örgütlenme, toplu pazarlık ve yılda dört hafta ücretli izin’ hakkıydı.
Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı eylem yapan öğrencileri darp eden polisler hakkındaki soruşturma yasağı kaldırıldı. Mahkeme, gözaltı sırasında otobüslerde dövülen öğrencilerle ilgili polisin, ‘darp, orantısız şiddet ve özgürlükten yoksun bırakma fiillerinin görev sebebiyle işlenmediğinin açık olduğuna’ karar verdi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son dönemde etkili olan kar yağışları sonrasında heyelanlarda artış yaşanıyor. Uzmanlar, önümüzdeki 5 aylık sürecin de bölgede sel ve heyelan açısından oldukça kritik olduğunu belirtiyor.
İzmir Çeşme'deki dünyaca ünlü Aya Yorgi Koyu mevkiinde bulunan SİT alanı imara açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın plan değişikliğine göre, daha önce tarım ve zeytinlik alanı ilan edilen yerlere 2 katlı villa yapılabilecek.
- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 kentte 472 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Bu arsaların içinde İzmir'in Çeşme, Karaburun ve Seferihisar ilçelerindeki 36 kamu arazisi de yer aldı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi verilerine göre e-devlet sitesi geçen yıl 3 milyar kez ziyaret edildi.
|
|
|
|

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü. Dünyada 9.9 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 9 bin kayıtlı verem hastası bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre 2020’de yaklaşık 1.5 milyon insan (200 bini HIV pozitif) verem nedeniyle hayatını kaybetti.
- Türkiye’de verem kontrolünün genel olarak başarılı olduğunu paylaşan İstanbul Verem Savaşı Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, pandeminin verem kontrol süreçlerini gerilettiğini söyledi.
Konya’da silahlı çatışma sonrası yaralanan babasını hastaneye getiren Nurettin Turhan, babasını vuran yaralılardan Şakir Öcal’ı tedavi gördüğü esnada ateş ederek öldürdü. Acil servis doktoru Furkan Berktaş’ın başına silah dayayan Turhan, “Tüm yaralıları bırak. Sadece babamla ilgilen” diyerek sağlık çalışanlarını tehdit etti.
- Baba Turhan ve iki kişi yaşamını yitirdi. Nurettin Turhan ve kavgaya karışan üç kişi ise gözaltına alındı.
Environment International dergisinde yayımlanan araştırmayla ilk kez insan kanında mikroplastiğe rastlandı. Mikroplastiklerin vücuttan atılmadan önce ne kadar süre kaldığı bilinmediğinden insan sağlığına etkisi net olarak ortaya konulmuş değil.
- Plastic Oceans’ın verilerine göre her yıl 300 milyon ton plastik atık üretiliyor. Bu atıklar ‘mikroplastik’ (5 milimetreden küçük) adı verilen daha küçük parçalara ayrılıyor.
|
|
|
Hemen abone olun, bir sonraki bülteni kaçırmayın!
|

Hayvanlar aleminin en hızlı türü olarak bilinen gökdoğan kuşu, Hatay’da yaralı olarak bulundu. Havada yatay hızı 180 kilometre, dalış hızı ise 320 kilometreye kadar çıkan kuş, tedavisinin ardından doğal yaşam alanına bırakılacak.
- Yasaya göre, gökdoğan kuşlarının avlanması Türkiye’de yasak.
GIF’in mucidi Steve Wilhite, 74 yaşında hayatını kaybetti. Wilhite birkaç haftadır Covid-19 tedavisi görüyordu.
- İlk kez 1987 yılında geliştirilen dosya biçimi, temelinde sonsuz bir döngüye alınan kısa animasyonlara dayanıyordu. ‘Graphics Interchange Format’ın baş harflerinden oluşan GIF’in nasıl telaffuz edileceğiyle ilgili tartışmalarda, Wilhite ‘jif’ tarafında yer almıştı.
Hollanda'da yapılan araştırmaya göre, ateistler ile agnostiklerin sayısı, inançlıların sayısını aştı. Hollanda nüfusunun yarısından fazlasının ateist veya agnostik olduğunu belirleyen araştırmada, Hollanda'da din ve dini topluluklar giderek daha fazla zemin kaybettiği tespitine yer verildi.
- Ülkedeki Türkiye kökenliler arasında ‘inançlı olmayanların’ sayısı son yıllarda biraz artarak yüzde 10’a ulaştı.
ABD’de Ulusal Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Merkezi’nin (NCMEC) verileri, 2021’de 29.3 milyon çocuk istismarı görüntüsü internetten kaldırıldığını ortaya koydu.
- Bir önceki yıla kıyasla görüntülerin sayısında yüzde 35 oranında artış olduğu kaydedildi. Yalnızca Facebook’tan 22 milyon adet çocuk istismarı görüntüsü bildirildi. Mesajlaşma ve fotoğraf paylaşma hizmeti sunmasına rağmen Apple yalnızca 160 çocuk istismarı görüntüsü bildirdi. The Guardian, şirketin az sayıda rapor bildirmesini ‘şüpheli’ olarak değerlendirdi.
|
|
|
|

DİSK-AR, gerçek işsiz sayısının salgın öncesine göre (2019) 1.4 milyon arttığını hesapladı. 2021 yılı ‘İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu’nu açıklayan DİSK-AR’ın verileri, gençlerde geniş tanımlı işsizlik oranının yüzde 43 olduğunu ortaya koydu. Genç kadınlarda geniş tanımlı işsizlik ise yüzde 54 oldu.
Hayvancılık sektörü temsilcileri, yüksek maliyetler ve dişi sığır sayısının azalması nedeniyle et fiyatlarında yüzde 30 ila yüzde 40 arasında zam bekliyor. Yakında başlayacak turizm sezonunda planlandığı kadar turist gelmesi durumunda etin kilosunun 150 liraya kadar yükseleceği öngörülüyor.
- Kasaplar, Türkiye’deki küçükbaş hayvan sayısının ülke nüfusundaki insan sayısına ulaştırmak gerektiğini, aksi durumda et krizinin çıkacağını düşünüyor.
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 28 Mart’ta sigaraya, 3 Nisan’da da alkollü içkilere zam geleceğini açıkladı. Aybaş’ın aktardığına göre içkiye yüzde 10-15 oranında zam bekleniyor.
Şeker fiyatları son bir haftada ikiye katlandı. Türkşeker, 50 kilogramlık bir çuval şekeri 298 liradan satışa sunarken özel fabrikalarda fiyat, 800 liraya kadar yükseldi.
- Ticaret Bakanlığı, şeker fabrikalarına inceleme başlattı: “Son dönemde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair kamuoyuna yansıyan hususlar incelenecek.”
Su fiyatlarına zam talep eden İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, her ay 500 milyon lira açık verildiğini söyledi: “2019 yılı başındaki fiyatlarla işletme ve yatırımlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu durum ileride telafisi zor durumların ortaya çıkmasına neden olacak ve o durumda da alınacak önlemler fayda etmeyecektir.”
Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, gıda ve elektrikte beklenen tehlikeleri anlattı. Kahveci’ye göre normal şartlarda elektriğe yüzde 100’ün üzerinde bir zam daha yapılması şart. Şimdilik faturanın bütçeden karşılandığını aktaran yazar, bu faturanın eninde sonunda yurttaşın kapısına geleceği konusunda uyarıyor.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Batılı devletlerin yaptırımları karşısında 24 Şubat’ta durdurulan Moskova Borsası’nda işlemler, 33 hisse için yeniden başlatıldı. İşgalin başladığı gün yüzde 45 değer kaybeden borsa, 1 aylık aranın ardından geçirdiği ilk işlem gününde yüzde 10 yükseldi.
|
|
|
|

Brüksel’deki NATO zirvesinde liderler bir araya geldi (Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı)
Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar, Ukrayna lideri Zelenskiy’nin ABD Başkanı Biden’dan Rus milyarder Abramoviç için ricada bulunduğunu öne sürdü. İddiaya göre Zelensky, Abramoviç'in Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapabileceğini düşünüyor. Ukrayna lideri bu gerekçeyle de Biden’dan Abramoviç’i ‘yaptırım listesine’ almamasını istiyor. Bu isteği kabul eden Biden da, Rus milyarderi yaptırım listesinin dışında tutuyor. Kremlin Sözcüsü Peskov da Abramoviç’in müzakerelerin erken aşamalarında rol aldığını söyledi.
- Rus gazeteci Oksana Baulina, Rusya’nın bombardımanı sonucu hayatını kaybetti. Baulina’nın, Kiev’deki hasarı filme aldığı sırada yaşamını yitirdiği bildirildi. Çatışmalarda şu ana kadar beş gazetecinin öldüğü biliniyor.
- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, ABD’nin Türkiye’nin S-400’leri Ukrayna’ya gönderme önerisini gerçekçi bulmadığını belirtti. Wall Street Journal’da bir yazı kaleme alan Altun, F-35 savaş uçakları ve Patriot bataryalarını ön koşulsuz istedi.
- Brüksel’deki NATO zirvesinin ardından Genel Sekreter Stoltenberg, “Doğu kanadımıza 40 bin asker yerleştirdik” dedi. Stoltenberg'in görev süresi Ukrayna işgali nedeniyle bir yıl daha uzatıldı.
- NATO zirvesinin ardından beklenen yeni yaptırımlardan ilki İngiltere’den geldi. Aralarında savunma sanayii, Rus Demiryolları ve dünyanın en büyük elmas üreticisi Alrosa’nın da bulunduğu 65 şirket hakkında yaptırım kararı açıklandı. İsviçre de 6.17 milyar dolar değerinde Rus varlığını dondurdu.
- ABD Başkanı Biden, Rusya’nın kimyasal silaha başvurması durumunda karşılık vereceklerini söyledi. Biden ayrıca Rusya’nın G-20’den çıkarılması gerektiğini vurguladı.
ABD Başkanı Biden, Cumhuriyetçi Parti’den senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz’ün Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’ndeki görevinden istifa etmesini istedi. Gerekçe olarak federal işlere aday olan kişilerin kurul ve komisyonlarda görev almasına izin verilmediği gösterildi.
- “Biden, sağlığı siyasete alet etmek istiyorsa beni görevden almak zorunda” açıklamasını yaparak istifa etmeyen Öz, fiili olarak görevden alınmış oldu.
Festival için Paraguay'a giden ABD’li şarkıcı Miley Cyrus’in özel uçağına yıldırım çarptı. Uçak, acil iniş yaptı. Cyrus, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda acil iniş sonrası güvende olduklarını söyledi.
- Hava koşulları nedeniyle ilk günü iptal edilen Asuncionico Müzik Festivali’nde Foo Fighters, Machine Gun Kelly ve Doja Cat da sahne alacaktı
|
|
|
|

HBO dizisi ‘True Detective’, üç yıllık aranın ardından 'True Detective: Night Country' adlı dördüncü sezonuyla dönmeye hazırlanıyor. Yeni sezonun senaristliğini, ilk üç sezonun aksine Nic Pizzolatto yerine Issa López üstlenecek. Henüz sınırlı bilgi bulunan dizinin yeni sezonuna dair söylentiler, hikâyenin Kuzey Kutbu’nda geçeceği yönünde.
Pink Floyd’un davulcusu Nick Mason, canlı grubu ‘Saucerful of Secrets’ ile beraber İstanbul’a geliyor. Konser, Volkswagen Arena’da 6 Haziran’da düzenlenecek.
Oscar ödülleri bu pazar 94’üncü kez sahiplerini bulacak. En iyi film kategorisinde 10 film yarışacak.
- 27 Mart’ı 28 Mart’a bağlayan gece Dolby Theater’da düzenlenecek tören, TRT 2’de saat 03.00’te yayınlanacak. Töreni, sinema eleştirmenleri Alin Taşçıyan, Mehmet Açar ve Abdülhamit Güler yorumlayacak.
- ‘West Side Story’nin başrol oyuncusu Rachel Zegler, törene sunucu olarak davet edildi. Zagler, geçen günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Oscar’a aday bir filmin oyuncusu olarak törene davet edilmediğini duyurmuştu.
- Oscar’ın düşen reytinglerine karşı organizatörler, töreni özellikle genç izleyiciler için ilgi çekici hâle getirmeye çalışacak. Oscarların gözden düşüşü ve töreni canlandırması beklenen 5 taktik…
|
|
|
|

Fotoğraf: Fenerbahce.org
Fenerbahçe, takımın iki kaptanı Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın kadro dışı bırakıldığını duyurdu. Kulüp, alınan kararın nedenini açıklamadı.
ABD’li karma dövüş sanatları organizasyonu UFC’nin dövüşçülerinden Conor McGregor, İrlanda’nın başkenti Dublin’de tehlikeli araba kullanmaktan dolayı gözaltına alındı. Geçen yıl dünyanın en çok kazanan sporcusu olan McGregor’un lüks arabasına da el kondu. Kefaletle serbest bırakılması beklenen 33 yaşındaki dövüşçü, 6 aya kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
‘Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun Teklifi’ Meclis’e sunuldu. 60 maddeden oluşan teklife göre kulüp başkan ve yöneticileri, bulundukları dönemin borçlarından sorumlu tutulacak, gerekirse ağır yaptırım ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.
- Bunun yanı sıra spor kulüplerinin dernek statüsünden çıkıp anonim şirkete dönüşmelerine olanak sağlanacak.
|
|
|
|
- DJ Chris Luno’nun Artvin’deki seti: ‘Sight & Sound Sessions’
- Larisa Kalik’in yazısı (çev. Eda Doğançay): ‘Ukrayna’da savaşın ayırdığı çiftler’
- 21 Nokta 5’ podcastinde gazeteci Seçil Türkkan, Ankara ve İstanbul’daki bisiklet deneyimini anlatıyor: “Yokuş ve yollarla barışmamız gerek, yoksa evde kalmaya devam ederiz.”
- Selahattin Demirtaş’ın yazısı: “Nasıl bir cumhurbaşkanı adayı’ sorusu bu sıralar çok revaçta. Bana da soruyorlar, çaktırmadan kendimi tarif ediyorum. Ben olsam her yerde yüksek sesle bağırırdım: ‘Aşık olmayana, aşkı bilmeyene oy yok!”
- Son dönemde yeni kitaplarını yayımlayan sekiz yazar anlatıyor: “Hikâye anlatmaya iten dürtüler ve temel motivasyonları neler?”
- Ümit Kıvanç’ın yazısı: “Hiç beklemediğin bir anda ekranında bir mesaj beliriyor, bu, sana bir görev yüklüyor, sen bunu yerine getiriyorsun ve bir tatmin duyuyorsun.”
|
|
|
|
“Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Geçmeden para verilmesi vatandaş için ekstra bir imkândır."
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ‘geçiş garantisi’ eleştirilerine karşı savunması.
|
|
|
Bülteni Paylaş
Takip Edin |
|
Kapsül'ü sosyal medya'da takip edin! |
|
|
|
|
|
|
|