Sabah saat 04.08’de meydana gelen Düzce Gölyaka merkezli 6 büyüklüğündeki depremde 61 kişi yaralandı. Deprem İstanbul, Bursa, Ankara, Eskişehir, Bilecik ve Balıkesir’de de hissedildi. Yaralılardan 23'ünün tedavisi sürüyor, birininse durumu ağır.
- AFAD’ın saat 14.55’te yayınladığı açıklamada, en büyüğü 4.3 olmak üzere toplamda 138 artçı deprem yaşandığı bilgisi verildi.
- Düzce'de bazı ev ve işyerlerinin duvarları yıkıldı, adliye binasında hasar meydana geldi. 2008 yılında tamamlanan adliyeyi yapan Aras İnşaat’ın, 11 kentte daha kamu binası inşaatları bulunuyor.
- Yerbilimci Naci Görür: “Bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a (Kuzey Anadolu Fayı) bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir.”
- Uzmanlar anlatıyor: ‘Düzce depremi İstanbul'un öncüsü mü?’
- NTV spikeri Buse Yıldırım’ın canlı yayında depremi yaşadığı an.
- Video haber: ‘İstanbul depreme hazır mı?’
Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Soylu, bu yıl 19 konser ve festivalin yasaklandığını açıkladı. Yanıtta, 13 etkinliğin ‘halk sağlığı ve kamu güvenliği’ gerekçesiyle, altı etkinliğin ise ‘kamuoyu tepkisi’ veya ‘lojistik sebeplerle’ yasaklandığı belirtildi.
‘FETÖ’nün mülkiye yapılanması’ davasında yeniden yargılanan eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet müdürü Hüseyin Çapkın beraat etti. İki isim, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden yargılanıyordu.
Abone olmadan oku
Hemen abone olun, bir sonraki bülteni kaçırmayın!
Uygulamayı indir, e-bültenlere abone ol, son dakika gelişmelerini kaçırma.
|