|
Spor
12 Temmuz 2021
|
|
İtalya, 90 dakikası 1-1 tamamlanan final maçını penaltılar sonunda kazanarak kupanın sahibi oldu. Maçın oyuncusu Bonucci seçilirken, turnuvanın en iyi oyuncusu İtalya'nın kalecisi Donnaruma oldu. - Mancini: “Sıradışı bir İtalya izledik. Bu çocuklar için söyleyecek fazla sözüm yok.”
- Southgate: “Sorumluluğu üstleniyorum, kimseyi suçlayamayız.”
- Kane: “Penaltılarda kaybetmek dünyadaki en kötü his.”
- Chiellini: “Mayıs ayından beri kupayı kazanacağımızı hissediyordum.”
- Donnaruma: “Erken gelen gol sonumuz olabilirdi.”
- Mancini, İtalya’yı nasıl dönüştürdü?
Biletsiz İngiliz taraftarların Wembley Stadyumu’na girmek istemesinin ardından arbede çıktı. Bazı taraftarların biletsiz de olsa tribüne girdiği görüldü. İngiltere Futbol Federasyonu, maç sonrası ırkçı saldırılara maruz kalan Saka, Sancho ve Rashford’a yapılanları kınadı. UEFA Başkanı Ceferin, bundan sonra Avrupa Şampiyonası’na farklı ülkelerin ev sahipliği yapmasını desteklemediğini söyledi. Şenol Güneş, Türkiye’nin turnuva performansını değerlendirmek üzere basının önüne çıktı: “Oyuncular İtalya maçında alınan sonuçtan olumsuz etkilendi. Özgüven kaybı oldu. Turnuvada ezildik.” - Güneş, isim vererek futbolculardan yakındı: “Taylan 'Sakat değilim' dedi ameliyat oldu, Dorukhan’ın ne yaptığı belli değil.”
- Emre Belözoğlu, Şenol Güneş’in yardımcısı oldu.
|
|
|
|

Türkiye, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda yedi altın, beş gümüş ve üç bronz madalya toplamda 15 madalya kazandı. - Derin Toparlak, Paletli Yüzme Büyükler Dünya Şampiyonası’nda 1500 metre su üstü kategorisinde altın madalya kazandı.
Meryem Bekmez, 23 yaş altı Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda 20 kilometre yürüyüşte altın madalya kazandı. Tuğba Danışmaz, kadınlar üç adım atlamada altın madalyanın sahibi oldu. Fenerbahçe, yeni sezon formalarını basına tanıttı. Yeni sezon formalarında yıldız kullanılmadı. - Caulker Fenerbahçe’deki ilk basın toplantısını yaptı: “Alkol ve kumar sorunum vardı. Dipten geldim. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynamak için büyük bir hırsım var.”
İtalyan yıldız Mario Balotelli, Adana Demirspor’a transfer oldu: “Süper Mario gollerini artık mavi-lacivertli forma için atacak.” - Balotelli'nin Monza'nın eski teknik direktörü Cristian Brocchi: “O tartışılmaz niteliklere sahip.”
Alanyaspor’un 29 yaşındaki oyuncusu Babacar, kalp spazmı geçirdi. Teknik direktör Çağdaş Atan, Babacar’ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni Ali Gürbüz kazandı. F1 Türkiye Grand Prix’si biletleri 300 ile 3 bin 300 lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıktı. Yarışa 100 bin seyircinin gelmesi bekleniyor. Kulüpler Birliği Vakfı’nın yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu oldu. - Ağaoğlu: “Bir an önce profesyonel yapıya geçilmesi için çalışma yapılmasını karar aldık. Yayın ihale sürecinin tarafımızca yapılması ve yönetilmesi gerekliliğini öngörmekteyiz.”
Eski hakem Deniz Çoban, Süper Lig’in yeni sezonunda VAR kadrosuna yeni hakemlerini katıldığını yazdı.
|
|
|
Hemen abone olun, bir sonraki bülteni kaçırmayın!
|

Tokyo’da 22 Ağustos’a kadar olağanüstü hal kararı alındı, oyunlara seyirci alınmayacak. Türkiye, 18 branşta 108 sporcuyla oyunlara katılacak. Rusya’da iki kürekçi, doping testleri pozitif çıktığı için olimpiyat kadrosundan çıkarıldı. Sha’Carri Richardson, ABD’nin atletizm takımına alınmadı. Richardson, kenevir kullandığını itiraf etmiş ve bu nedenle bir ay yarışlardan men cezası almıştı. Muhammed Salah, Liverpool’un talebi üzerine Mısır takımından çıkarıldı. Hollandalı binici Dinja van Liere, katılım için bilgilerini girdiği sistemin hata vermesi nedeniyle Tokyo’ya gidemeyecek.
|
|
|
|

Wimbledon tek erkekler finalinde Djokovic, Berettini’yi 3-1 yenerek Wimbledon'daki altıncı şampiyonluğuna uzandı. Kadınlarda ise Barty, Pliskova’yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. - Djokovic, 20'nci Grand Slam zaferine ulaşarak bu alanda Federer ve Nadal'ı yakaladı.
- Dünya sıralamasının bir numarası Djokovic, 2021'deki üç Grand Slam turnuvasını da kazanmış oldu. Djokovic, Tokyo'daki Olimpiyat oyunları ve ardından da Amerika Açık'ta zafere ulaşırsa, bir sezonda bunu başaran ikinci tenisçi olarak tarihe geçecek. Bunu daha önce yalnızca 1988 yılında Alman tenisçi Steffi Graf başarmıştı.
Arjantin, uzun yıllardır hasret kaldığı Copa America'yı kazandı. Finalde Brezilya'yı, Rio'daki Maracana stadında 1-0 yenen Arjantin, 1993'ten bu yana ilk defa büyük bir uluslararası turnuvada zafere ulaştı. Maçın geniş özeti... - Arjantin, en son 1986'da Dünya Kupası'nı ve 1993'te Copa America'yı kazanmıştı. Bu kupa, Messi'nin de Arjantin ile kazandığı ilk büyük kupa oldu.
NBA final serisinin üçüncü maçında Milwaukee Bucks, rakibi Phoenix Suns’ı 120-100 yenerek seride durumu 2-1'e getirdi. 41 sayı atan Antetokounmpo, final serisinde üst üste iki maçta 40 sayı barajını aştı. Sonraki maç 15 Temmuz sabahı oynanacak. - Suns’ta Dario Saric, çapraz bağları koptuğu için kalan maçlarda sahaya çıkamayacak.
Sergio Ramos, PSG ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Avrupa Parlamentosu, Çin’deki insan hakları ihlalleri nedeniyle, Avrupa Birliği’ne Beijing 2022 Kış Olimpiyatları’nı boykot etmesi çağrısı yaptı. Tour de France'ın 15'inci etabını, Jumba-Visma takımından Sepp Kuss birinci tamamladı. - Giro d’Italia Donne’yi kazanan Belçikalı Anna van der Breggen oldu.
Euroleague'de bu sezon Final Four maçlarına Berlin ev sahipliği yapacak. Barcelona, Türk asıllı Avusturyalı Yusuf Demir’i bir yıllığına kiraladı. - Avusturya milli takımını seçen 18 yaşındaki Demir’in hikayesi...
24 Ekim’de yapılması planlanan Moto GP Melbourne, salgın nedeniyle iptal edildi. Dublin maratonu, salgının yarattığı bilinmezlikler nedeniyle bu yıl iptal edildi.
|
|
|
|
- Beşiktaş altyapısından yetişen futbolcu Mehmet Sedef, Atakan Kurt’a konuk oldu: “Sergen Yalçın Demirören’den prim istedi, gönderildi.”
- Süper Lig’de biten transferlerin güncel listesi.
- Tour de France temalı 'Sesli Sporlar' programınının konuğu müzisyen Müge Çığ, elektronik müzik bestecisi Jean-Michel Jarre'ın Türkiye müziğine etkilerini konuşuyor ve turdaki son gelişmeler yorumlanıyor.
- 1968 Olimpiyatları’nda madalya töreninde sağ elini kaldırarak ırkçılığı protesto eden eski atlet John Carlos, Tokyo’daki olimpiyatlar hakkında konuştu: “53 yıl geçti, IOC hala para peşinde.”
|
|
|
|
Volkan Ağır İngiltere’nin evinde oynadığı maç sayısının fazlalığı, her geçen yıl gelişen bir kadroya sahip olması, karşılaşma öncesi Londra’da yaşanan heyecan ve ikinci dakikada atılan gol, maç sonunda İngilizlerin zaferle ayrılacağı bir güne işaret etmişti. İtalya’da teknik direktör Mancini, ilk basın toplantısında "Finalde görüşürüz" demişti. Bu büyük bir özgüven göstergesiydi ama büyük de bir riskti. Mancini lafının altında ezilmedi. Oyuncu ve antrenör grubu olarak derslerine çok iyi çalışmalarının yanında, takımdaşlığını tamamlamış bir İtalya izledik turnuva boyu. Savunmadaki ikilisi Bonucci ve Chiellini’nin liderliği gerektiği yerde Mancini’nin hep yanındaydı. Bazen Spinazzola, bazen Chiesa, bazen de Donnaruma takım sarsıntılar yaşadığında hemen devreye girdi. İtalya turnuvaya 27 maç üst üste yenilmeden geldi, rakiplerini gördü ve hepsini geçip hak ederek kupaya uzandı. Mancini’ye atıfla ‘Finalde görüşürüz’ manşetiyle başladığımız turnuva boyunca, Vitamin’in rutin ve özel bültenleriyle birlikte Günlük Doz bülteninde de turnuvada yaşananları anlık olarak aktarmaya çalıştık. Bu süreçte yaşanan hatalardan dolayı affınızı dileriz. Takip ettiğiniz için teşekkürler, önümüzdeki bültenlerde görüşmek üzere.
|
|
|
Bülteni Paylaş
Takip Edin |
|
Kapsül'ü sosyal medya'da takip edin! |
|
|
|
|
|
|
|